Think Positive

Le zice bine dom’le!

Posted on: decembrie 15, 2010

Sunt cam ignorant si putin neascultator, motive deloc pozitive sa-ti faci un blog!

Intr-un interviu mai amplu din Gandul, Andrei Plesu le zicea bine ( pentru mine nu ). In ignoranta mea, citind randurile acelea am zis ca a venit timpu sa plutesc si eu într-un fel de plancton publicistic.

„S-a creat sentimentul că oricine dispune de o minimală îndemânare electronică o poate utiliza pentru a-şi face un profil de om al scrisului.

Înainte, selecţia era, prin natura lucrurilor, mai severă. Ca să ajungi să difuzezi ceea ce scriai către o masă mai mare de oameni, trebuia să treci prin nişte filtre.
Acum, această nonşalanţă a expri-mării de sine, în care oricine se crede nu numai îndreptăţit, dar şi înzestrat să comunice cu restul lumii, are partea ei de candoare. Toţi vorbesc cu toţi, toţi au opinii, toţi se exprimă. Dar există şi un risc de disoluţie.

Dacă toţi au opinii, dacă toţi se exprimă, începem să plutim într-un fel de plancton publicistic, în care profesioniştii sunt şi ei un capitolaş mic, iar ceilalţi îşi exercită pofta de a scrie într-un fel dezorganizat, arbitrar, la limita jocului privat. Or, scrisul e o chestiune foarte serioasă”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Parteneri

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: